Saturday, April 27

BeneFit - Some Kind-A Gorgeous

 Tak tohle ne!... Benefit. Je nutné říkat více? Pověst Benefit předchází, a tak jsem měla pocit, že když si i já něco od této značky pořídím, stane se má pleť jako mávnutím kouzelného proutku bezchybná. Haha. To jsem si naběhla.. Ale pěkně popořadě. Objednávala jsem si tento make-up/nemake-up v době, kdy ho ještě prodávaly parfémy elnino, společně s ním jsem si pořídila korektor Boing a That Gal primer. Jakože abych teda měla všechny složky k té bezchybné pleti. A žádný z těchto produktů mě nezklamal jako právě Some Kind-A Gorgeous.




























Na webu Benefitu píšou, že "Our oil-free, cream-to-powder formula is silky, even perfection for your complexion! This foundation faker will even out your skintone with lightweight, sheer coverage, making it look chart-topping gorgeous! Compact includes application sponge and mirror for touch-ups on the go!"
A nejvíc mě baví to co mají napsané na zadní straně: "Fake-it don't cake it". Protože přílišná "cake-ovitost" je jedna z věcí, která mi na tomto make-upu vadí.


























V balení je 9.5 g, které se vypotřebují vcelku rychle. Je odklápěcí, v horním patře je klasicky produkt, ve spodním kulatá houbička na aplikaci. Musím říct, že je to praktické pro někoho, kdo je zvyklý nosit svůj make-up v kabelce, sice to balení není úplně nejmenší ale zase je pevné.


























Textura je na první pohled mastná, pěkně se leskne, i na dotek je mastná, ale protože složení je bez olejů, tak na pleti mastně nepůsobí. To je snad jeho jediná výhoda, že je opravdu lehký.


























Existuje ve třech odstínech: Lite, Medium, Deep. Mám odstín Lite, který je opravdu světlý (ha! takže druhá výhoda). Na mě dokonce až trochu moc, ale věřím, že Sněhurkám sedne.


























Textura se ve chvíli, kdy na ní člověk sáhne, stane celkem tekutá a jak už jsem zmiňovala - mastná.


























Něco maličko zakryje, to né že ne. Jenže. Když bych chtěla větší krytí přidám trošku větší vrstvu. Říkám si v pohodě, docela to zakrylo, na první pohled nevidím a necítím rozdíl. Ale pak se kouknu do zrcadla na přímém světle, a je to jasné. Vypadám děsně.


































Normálně sem fotky svého obličeje nedávám, ale tady musím udělat výjimku. Jinak bych asi těžko popisovala jak moc mi tenhle make-up vadí. Dokáže totiž zalézt do pórů, zvýrazní každé suché místečko (nedejbože hojící se stroupek), chytne se na každý chlup. Ano, moje pleť není zrovna žádná hitparáda, ale přísahám, že takhle špatně nevypadá. Takže proč si na sebe plácat něco, co místo aby můj vzhled zlepšovalo, ho zhoršuje.

A ještě jsem se nezmínila o jedné věci - naprosto odporně smrdí. Tak nějak plastově. Ne-e.

Shrnutí:

Plusy:
- do puntíku promyšlené bytelné balení, je krásný i obal
- světlý odstín je opravdu světlý, nezoxidoval na mě

Mínusy:
- za tu cenu málo produktu, který se ještě vyplýtvá rychle
- nelze vrstvit
- i při malé vrstvě člověk vypadá, že toho má na sobě tunu
- leze do vrásek, pórů, zvýrazňuje prostě všechno
- smrdí
- zvláštní mastná textura

Jak je to s výdrží vám nepovím, nikdy jsem ho na sobě neměla dlouho.

Pro koho by mohl být určený?
Pro suchou pleť ne, té by zvýraznil suchá místa.. ale na smíšené taky nevypadá dobře. Takže možná tak pro někoho s bezproblémovou pletí?

Na serveru makeupalley.com má hodnocení 3.1, na benefitcosmetics.com 4.3 z 5 (nechápu).

Za mě hodnocení 3/10. Znovu bych si ho nekoupila ani za zlaté prase.




No comments :

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...