Sunday, February 3

DIY! - 3x pleťová maska



































Dneska jsem si pro vás připravila tři jednoduché návody pro krásnější pleť :). Nepotřebujete na ně mnoho ingrediencí a jsou za chvilku hotové. Vybrala jsem tři, které jsou určeny hlavně na problematickou pleť.



  • Medovo-oříškovo-skořicová maska



Potřeby: 2 lžičky medu, 1 lžička muškátového oříšku, 1 lžička skořice, (já použila ještě citron a ovesné vločky), miska, štětec
Postup: Med si nejprve rozehřejeme, aby se s ním dalo lépe pracovat. Pak smícháme všechny ingredience dohromady, hlavně skořice má tendenci dělat si co chce, tak na tu pozor :D. Pokud se rozhodnete přidat pár kapek citronu, můžete. Pokud se vám bude textura masky zdát moc tekutá, přidejte na jemno rozmixované ovesné vločky (které jsou mimochodem nejlevnější a dobrý peeling). Když dosáhnete požadované hutnosti, naneste masku na obličej pomocí štětce nebo prstů. Je třeba počítat s tím, že jak se med ohřívá na tělesnou teplotu, začíná trochu stékat. Takže je lepší si pak buď lehnout, nebo mít u sebe pro jistotu zásobu kapesníčků. Maska by se měla nechat na obličeji 30 minut, pak jemně smýt teplou vodou a krouživými pohyby (tohle může chvíli zabrat, než se všechno smyje). Pak už zbývá jen usušit obličej a užívat si sametově hebké pokožky a případně podle potřeby použít hydratační krém.

Poznámka: Nezapomeňte se vyhnout očnímu okolí, linii vlasů (špatně by se to vymývalo), a pokud máte citlivou pokožku citron buď vynechejte, nebo buďte s jeho dávkováním opatrní. To platí i pro muškátový oříšek a skořici. Jestli si nejste jistí, vyzkoušejte masku na malém kousku kůže, a uvidíte jak bude reagovat.
Možné variace: Můžete přidat rozmačkaný banán, mango, avokádo, olivový olej, lžičku zeleného čaje nebo bílek.
Účinky
- muškátový oříšek a med snižují začervenání pokožky, hojí jizvy po akné, chrání před zanícením, antibakteriální účinky
- muškátový oříšek a skořice působí jako jemný peeling
- banán je bohatý na vitamín A + draslík, hydratuje pokožku
- bílek je bohatý na draslík, železo a proteiny, stahuje póry
- med hydratuje
- ovesné vločky odstraňují odumřelé buňky, začervenání

  • Maska z jedlé sody
Potřeby: Vlažná vody, 1-2 lžičky sody bikarbony, miska.
Postup: Sodu dejte do misky a přidejte tolik vody, aby se vytvořila pasta, kterou krouživými pohyby aplikujete na obličej. Bohužel jsem nenašla, jak dlouho by se měla na obličeji nechat, předpokládám cca 10-15 minut.
Účinky: Soda má abrazivní účinky, odstraňuje odumřelé kožní buňky.

  • Maska na léčení jizev
Potřeby: 4 lžičky citronové šťávy, 3 lžičky neslazeného bílého jogurtu, 4 lžičky medu, 1 bílek, miska, štětec.
Postup: Smíchejte všechny ingredience a aplikujte směs na jizvy po akné. Nechte 15 minut a pak smyjte. Opakujte celý měsíc jednou týdně.

Tak co, zkoušeli jste nějakou homemade masku? :) Nebo raději spoléháte na kosmeticky prověřené?

1 comment :

  1. Oh, great post! I love all of your makeup tips!
    Jillian - http://epic-thread.blogspot.com

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...