Friday, June 21

Love Lips vs. Baby Lips



























V poslední době se hodně mluví o novém balzámu na rty od Dermacolu. A velmi často je spojován s balzámem Baby Lips od Maybelline. Tak jsem si řekla, že se trochu podíváme, co je na tom pravdy.
Na Love Lips jsem koukala už nějakou dobu, ale přece jenom skoro 80 korun za pouhý balzám není úplně nejméně. To už jsem si rovnou mohla připlatit dvacku, a mít rtěnku, říkala jsem si. Ale když jsem byla včera v DMku, a měla z horka úplně vysušené rty, stejně jsem nakonec neodolala.





























Naproti tomu Baby Lips (BL) jsem měla už nějakou dobu, moc je nepoužívám, kvůli jasné a tmavé barvě, která mi příliš nesluší. Na vysvětlenou - nekupovala jsem si je sama, ale dostala jsem je darem v balíčku, co mi přišel z USA. Nevím, jak jsou na tom české e-shopy, každopádně množí se informace o tom, že do českých obchodů se už asi nedostanou.
Ale máme být kvůli tomu smutné? Nebo jsme získaly náhradu v podobě Love Lips (LL)?

Cena/ Dostupnost
Tohle je takové těžké a sporné, vzhledem k tomu že BL jsou skoro nedostupné a LL momentálně válcují drogerie. Jen podotknu, co jsem zmínila už předtím - 80 korun je trochu více. Ano, je možné koupit si v e-shopu Dermacol 1+1, ale těch druhých 80 korun zaplatím na dopravě a vyjde to nastejno.

Balení/ Praktičnost
Oba dva mají typické plastové obaly, BL mi přijde trochu pevnější, ale jen malinko. Jinak jsou si opravdu trochu podobné. BL mají gramáž 4.4 gramů, u LL se mi to zjistit nepodařilo, na obalu nic nepíší. Ale zdají se mi menší.

Konzistence/ Tvar balzámu
Oba dva hydratují moc dobře, zvlášť v těchto horkách to prostě ocením. V konzistenci se přesto trochu liší - BL je taková více mastná, kdežto LL jsou spíše krémové, sametové, ale zároveň hydratující. LL mají spf 15, BL 20.
Ovšem ten tvar.. ano srdíčko vypadá moc pěkně, ale po pár použitích už moc hezké není. Navíc vůbec, ale vůbec nedrží, viklá se, a po třetí použití se mi nalomilo, ačkoliv jsem na balzám vůbec netlačila.

Vůně
LL by měly v odstínu 05 Amor vonět po jahodě. Nejprve jsem ji vůbec necítila, po několikátem použití se trochu rozvoněla. Velmi decentně. BL v odstínu 15 Cherry me voní na první "očuch", ale je to trochu chemické.
























Barva
Oba dva balzámy jsou pěkně pigmentované, rozhodně víc, než bych od balzámu čekala. BL přeci jen o trochu vedou, ale jen malinko.
Více na fotkách níže.

nenalíčené rty

Love Lips 05 Amor

Baby Lips 15 Cherry Me

Takže shrnutí?
Dermacol Love Lips se dokáže vyrovnat Baby Lips od Maybelline svojí konzistencí, hydratací a pigmentací. Hůře hodnotím cenu a kvalitu balzámu, jelikož nalomení po několika použitích vážně není to, co bych chtěla. Teď ho musím aplikovat velmi opatrně abych ho nezlomila úplně, a rozhodně ho nemůžu nosit v kabelce, vytáhnou a jen tak rychle přetřít rty.
 Kdybych našla Baby Lips v lepším odstínu než mám, pořídím si je raději než Love Lips.

Hodnocení
6.5/10 to nalomení mě fakt štve, mám pocit, že jsem vyhodila peníze.


























A závěrem - jak vypadá když se balzám ve svém uchycení viklá a nalomí se :( (párkrát použitý.. já to prostě nechápu.. že by to horko?).

A co vy? Máte tenhle balzám?

No comments :

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...